Cvetličarna-Vrtnica-Rože-Poroka-šopek-cvetje-dostava | Poroka

Cvetličarna-Vrtnica-Rože-Poroka-šopek-cvetje-dostava | Poroka

Ko enkrat osvojite barve bo nakupovanje cvetja za priložnosti, kot sprehod po parku. Preberite kratka izhodišča o barvah cvetja in njihovem pomenu.

 • Rdeča
 • Modra
 • Roza
 • Črna
 • Bela
 • Rumena
 • Oranžna
 • Zelena
 • Rjava
 • Rožnata
 • Krem
 • Vijolična

Rdeče cvetje in pomen

V skupino rdečega cvetja spada ikona rož in to je "Rdeča Vrtnica". Rdeča roža predstavlja ljubezen in strast, kar je jasno vsem kulturam po celem svetu.
Roža rdeče barve nosi močno in pogumno sporočilo zapeljevanja, romantike in nevarnosti. Če bi radi nekomu poslali nedvoumno sporočilo, potem je šopek rdečega cvetja prava izbira.

rdeca-cvetlicarna-roze-poroka-dostava rdeca-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Modro cvetje in pomen

Cvetje modre barve od blede otroško modre do nočne nebeške barve povezujemo s spokojnostjo in umirjenostjo. Svetlejši odtenki prestavljajo svetlo nebo, čiste vode in vzbujajo slike na prostem, medtem ko temnejši odtenki simbolizirajo resnico in meditacijo, ter vam pomagajo pri koncentraciji in odpravljanju težav.
Izbira modrega cvetja kot darilo je primerna za rojstne dneve, želje ob hitrem okrevanju kot tudi za čestitke ob večjih dosežkih.

modra-cvetlicarna-roze-poroka-dostava modra-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Roza cvetje in pomen

Ko iščete simbol za svežo ljubezen in srečo potem so rože roza barve prava izbira in se najbolj obnesejo ob zarokah, porokah in obletnicah.
Roza cvetje predstavlja tudi pomlad in preporod narave. Roza cvetje je dosegljivo v več vrstah in tudi v več odtenkih, kjer močnejši odtenki predstavljajo globoka čustva in pripadnost, medtem ko svetlejši odtenki naznanjajo zaljubljenost in platonično ljubezen med prijatelji in družino.

roza-cvetlicarna-roze-poroka-dostava roza-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Črno cvetje in pomen

Črno cvetje v naravi ne obstaja je pa res, da imamo zelo temne odtenke rdeče, violične in modre barve. Kakorkoli unikaten izgled t.i. "črne rože" je postal ena bolj popularnih barvnih izbir tako za šopke, kakor tudi ostale aranžmaje za razne dogodke še posebaj za noč čarovnic.
Črne rože kažejo zelo jasno sporočilo, saj simbolizirajo skrivnosti in magijo. Ponavadi šopek črnih rož spremlja drugo darilo kateremu dodaja pomembnost in s tem piko na i.

crna-cvetlicarna-roze-poroka-dostava crna-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Belo cvetje in pomen

Simbol čistosti in perfektnosti, belo cvetje skupaj s krem sencam že dolgo povezujemo s porokami in krstom. Belo cvetje nosi močno spročilo, ko je povezano v aranžmaj in ponavadi tudi spremlja nevesto, ki že s svojo obleko simbolizira nedolžnost.
Med najbolj poznanimi so lilije in vrtnice, ki so pogosta izbira pri pogrebih in sožalnem cvetju. Prav tako so popularni spomladni aranžmaji, ki prikazujejo čisto in svežo stran narave.

bela-cvetlicarna-roze-poroka-dostava bela-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Rumeno cvetje in pomen

Šopek rumene barve bo simboliziral prijateljstvo in veselje in to na več načinov, saj je izbira tonov in senc v tem okviru široka. Odtenki rumene segajo od blede maslene, bogate rumene vse do zlate.
Rože v rumeni barvi svetujemo vsem, ki bi radi nekoga razveselili kar tako ali pa mislite, da se mora sonce vrniti nazaj v njihov dan.

rumena-cvetlicarna-roze-poroka-dostava rumena-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Oranžno cvetje in pomen


Sinonim za jesenske aranžmaje in noč čarovnic, cvetje oranžne barve simbolizira energijo in samozavest. Odtenki oranžne so na voljo od blede rumenkaste do kričeče oranžne in jo najdemo tudi med vrtnicami, frezijami in krizantemami.
Če bi radi poživili svoj dom ali pisarno v jesensem pridihu potem so oranžne rože prva izbira.

oranzna-cvetlicarna-roze-poroka-dostava oranzna-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Zeleno cvetje in pomen

Zelene rože morda res nimajo barvnega udarca, kot njihove bolj kontrastne vrstnice, so pa zaradi naravnega videza simbol za rast in zdravje. Nageljni, vrtnice in tulipani se ponujajo v različnih odtenkih zelene barve in so zelo popularni v spomladanskih in poletnih aranžmajih.
Zeleno cvetje predstavlja naravno lepoto in nas spomnijo da cenimo male stvari v življenju. Sveže in poživljajoče, zelene barve bodo vedno privabile svetlobo in čisti izgled vsakemu šopku. Zelena je tudi barva sreče, cvetje pa je idealno za čestitke, novi dom ali novorojenčka.

zelena-cvetlicarna-roze-poroka-dostava zelena-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Rjavo cvetje in pomen

Nekoliko manj razširjena barva, rjavo cvetje je popularno v jesenskih mesecih z odtenki od blede rjave do odtenka temni mahagonij. Po Feng Shui je rjava barva narave in kroga življenja in kot taka primerna za kuhinje in dnevne prostore. Na splošno velja za prostore, kjer se zbirajo ljudje in se je hrana.
Med drugimi sta krizantema in vrtnica znani po lepi rjavi barvi, ki simbolizira toploto in stabilnost. Rjavo cvetje predstavlja lepo darilo za priložnost vselitve, saj v dom privablja ravnotežje in udobje.

rjava-cvetlicarna-roze-poroka-dostava rjava-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Rožnato cvetje in pomen

Rožnata barva je mehka in ko govorimo o nevtralnih barvah je to prava barva, ki se lepo poda v večini kombinacij. Cvetja, ki vsebuje rožnato barvo je skoraj toliko kot različnih odtenkov le te barve. Gerbere, lilije, anturiumi in nageljni kažejo lepe rožnate odtenke.
Rožnata je sicer tradicionalno barva za zahvalo in cenjenost dobrih prijateljev in tako primerna, ko iščete darilo za prijateljev rojstni dan ali fantastični "hvala ti!" presenečenje.

roznata-cvetlicarna-roze-poroka-dostava roznata-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Krem cvetje in pomen

Cvetje krem barve simbolizira premišljenost in šarm in se odlično zlije z ostalimi bolj izrazitimi barvami v aranžma, ki jemlje sapo. Kremni odtenki so nežni in zato pravšnji za poroke in romantične zaroke še posebaj v kontrastu z rdečim ali violičnim cvetjem.
Krem barvo najdemo v alstromerijah, orhidejah in številnem drugem cvetju. Bili bi presenečeni nad številom kremnih odtenkov in možnih kombinacij, ki se zlijejo v fascinanten izdelek.

krem-cvetlicarna-roze-poroka-dostava krem-cvetlicarna-roze-poroka-dostava
 

Vijolično cvetje in pomen

Od nežno lila do izrazite indigo, vijolične rože simbolizirajo ravnotežje in lojalnost in kličejo po pozornosti v vsakem aranžmaju. To je tudi barva, ki časti uspehe in dosežke in zato primerno darilo za nekoga, ki je v kratkem dosegel nekaj zanj neverjetnega. 
Vijolično barvo najdemo v več vrstah cvetja od tulipanov, anemon, nageljev, irisa, limoniuma itd. Vijolična barva je tudi zelo zaželjena med otroci in zato primerna kot darilo za novorojenčka ali otroški rojstni dan.

vijolicna-cvetlicarna-roze-poroka-dostava vijolicna-cvetlicarna-roze-poroka-dostava